Allen Road

The brief:

To create access to the lawn and build a family-friendly area that made use of the property’s assets.

The Process

The process: Working to an extensive landscape design plan, we removed all hard-fill from the site, excavating by hand; excavation included the removal of all existing garden beds, a concrete pathway and block wall footing.

We installed new reinforced concrete footings, block walls, planter boxes, a concrete pathway, new steppers and step-ups, and new aluminium framing for screen fencing. We built and painted a new deck, installed uplights, plaster walls, and espalier wire.

We laid blocks and tiles and extended existing tile steps. We relocated screen fencing and uplighting, and prepared, planted and mulched nine new garden beds. 

The Result

A modern and useable space that complemented the existing property.